Κέντρο Λήψης Σημάτων – Security

Κέντρο Λήψης Σημάτων - Security

Ποιοί είμαστε;

Δραστηριοποιούμαστε στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας από το 2009, έχοντας στο δυναμικό μας πλήθος εγκαταστάσεων συστημάτων ασφαλείας και λύσεων παροχής υπηρεσιών, δεδομένου ότι αποτελούμε μια από τις ελάχιστες εταιρείες με άδεια λειτουργίας Ιδιωτικής Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ) από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αρ. Άδειας: 3015/39/60/2730-ε’

Τι είναι το Κέντρο Λήψης Σημάτων (ΚΛΣ ή ΚΛΣΣ);

Τα Κέντρα Λήψης Σημάτων (ΚΛΣ) ή Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού (ΚΛΣΣ) όπως τα ονομάζαμε παλιότερα, είναι σταθμοί λήψης, παρακολούθησης και επεξεργασίας σημάτων που λαμβάνονται από συστήματα ασφαλείας, συναγερμών ή/και συστημάτων καμερών.

Οι σταθμοί αυτοί έχουν 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες τον χρόνο βάρδιες με εκπαιδευμένους χειριστές, προκειμένου να λαμβάνουν και να επεξεργάζονται τα σήματα των συστημάτων που είναι συνδεδεμένα με τους σταθμούς και ανάλογα να πράττουν τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση ειδοποίηση τόσο στους υπεύθυνους ενός χώρου όσο και στις αρμόδιες αρχές όπου χρειάζεται.

Στις περισσότερες εγκαταστάσεις είναι συνηθέστερο να συνδέουμε μόνο τα συστήματα συναγερμού σε κάποιο ΚΛΣ προκειμένου να διασφαλίσουμε την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των υπευθύνων του χώρου αλλά και των αρμόδιων αρχών αναλόγως το συμβάν που έχει προκληθεί στον φυλασσόμενο χώρο με δεδομένα που λαμβάνονται μέσω του συστήματος συναγερμού.

Φυσικά σήμερα, λόγο της υψηλής τεχνολογίας και των υψηλών ταχυτήτων Internet, ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας μπορεί να περιλαμβάνει πέραν ενός συστήματος συναγερμού και σύστημα καμερών για καταγραφή βίντεο ή/και ήχου, έτσι υπάρχει η δυνατότητα να αποστέλλονται δεδομένα εικόνας και ήχου στα ΚΛΣ όταν υπάρξει συναγερμός από τον φυλασσόμενο χώρο προκειμένου να επιτυγχάνεται από τους χειριστές του σταθμού και οπτική επιβεβαίωση ενός συναγερμού.

Γιατί χρειάζεται να συνδέσω το σύστημα συναγερμού μου με ένα ΚΛΣ;

Η διαρκής σύνδεση καθώς και η 24ωρη ενημέρωση από το Κέντρο Λήψης Σημάτων είναι απαραίτητος διότι εφόσον παραβιαστεί ένας χώρος, ο εκκωφαντικός ήχος του συναγερμού θα αναγκάσει το διαρρήκτη να εγκαταλείψει το σημείο κυρίως λόγω του φόβου ότι θα καταφθάσει η Αστυνομία, η οποία θα έχει ήδη ενημερωθεί για το συμβάν από το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν αφήνουν τον συναγερμό τους «ακάλυπτο» χωρίς σύνδεση με ένα αξιόπιστο Κέντρο, γιατί γνωρίζουν ότι το Κέντρο Λήψης Σημάτων που έχουν εμπιστευτεί, θα ειδοποιήσει έγκαιρα την Άμεση Δράση και τους ίδιους, σε περίπτωση που λάβει οποιοδήποτε σήμα κινδύνου.

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο ότι κάποιοι άνθρωποι «ξαγρυπνούν» όλο το εικοσιτετράωρο στο πλευρό του ιδιοκτήτη, ώστε σε περίπτωση που λάβει χώρα κάποιο περιστατικό εισβολής, να ανταποκριθούν άμεσα, με υπευθυνότητα και απόλυτη αξιοπιστία.

Ο βασικός λόγος που επιλέγουμε τη σύνδεση με ένα ΚΛΣ είναι για να ειδοποιηθούμε εμείς και κατά περίπτωση οι αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Πυροσβεστική ή και κάποια Ιδιωτική Ασφάλεια Υγείας ή σε ορισμένες περιπτώσεις ο προσωπικός μας ιατρός) προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Οι δυνατότητες του ΚΛΣ εγγυώνται μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς ενημερώνουν τους συνδρομητές για την καλή λειτουργία του συναγερμού τους λαμβάνοντας ορισμένα βοηθητικά – τεχνικά σήματα (π.χ. πτώση μπαταρίας, διακοπή ρεύματος κλπ) και έτσι οι χρήστες είναι πάντα ενήμεροι για τη σωστή λειτουργεία του συστήματος τους.

Πόσο κοστίζει η σύνδεση με ένα ΚΛΣ;

Οι χρήστες που συνδέουν το σύστημα συναγερμού τους με ένα ΚΛΣ καταβάλουν ένα ετήσιο ή εξαμηνιαίο ποσό και εξασφαλίζουν την 24ωρη παρακολούθηση του συναγερμού τους, έχοντας ακόμα και τη δυνατότητα να ανατρέξουν στο ιστορικό τους όποια στιγμή το επιθυμούν.

Η σύνδεση με ένα αξιόπιστο ΚΛΣ ξεκινά από πολύ μικρό κόστος ανά μήνα συγκριτικά με τις υπηρεσίες που προσφέρονται αλλά το κόστος εξαρτάται από τις υπηρεσίες που θα επιλέξει ο χρήστης – συνδρομητής.

Συνήθως τα βασικά πακέτα ξεκινούν από κόστος από 6,00 – 10,00 ευρώ / μήνα.

Τι σήματα λαμβάνει το ΚΛΣ και πως τα διαχειρίζεται;

Τα Κέντρα Λήψεως Σημάτων (ΚΛΣ) λειτουργούν αδιάλειπτα καθημερινά 24 ώρες, 365 ημέρες τον χρόνο λαμβάνοντας σήματα από τα συστήματα συναγερμού που είναι εγκατεστημένα σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους.

Όλα τα αξιόπιστα κέντρα που συνεργάζεται η εταιρία μας, διαθέτουν δίκτυα πολλαπλών δεκτών, πολλαπλούς servers και ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι λειτουργούν με εξειδικευμένο λογισμικό, προκειμένου το έμπειρο και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό που διαθέτουν, να διεκπεραιώνει με ταχύτητα, ακρίβεια και υπευθυνότητα τα σήματα τα οποία λαμβάνει.

Συνοπτικά τα Κέντρα Λήψης Σημάτων λαμβάνουν τα εξής σήματα*:

 • Σήμα διάρρηξης και συγκεκριμένα από ποιο σημείο (ζώνη) του προστατευόμενου χώρου προήλθε.
 • Σήμα λήξης του συναγερμού.
 • Όπλιση και αφόπλιση του συστήματος συναγερμού με αναγνώριση χρήστη.
 • Σήμα αφόπλισης του συναγερμού που έγινε υπό απειλή.
 • Σήμα προσωπική απειλής.
 • Σήμα ιατρικής βοήθειας.
 • Σήμα πυρανίχνευσης.
 • Έλεγχος καλής λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ( ΤΕST).
 • Σήμα επαναφοράς ή αποκατάστασης μετά από πρόβλημα της τηλεφωνικής γραμμής.
 • Σήμα συναγερμού σε περίπτωση προσπάθειας ανεύρεσης του κωδικού πληκτρολογίου.
 • Σήμα εξαίρεσης ζωνών κατά την όπλιση του συναγερμού.
 • Υπέρβαση ορίου κατανάλωσης σειρήνας ή αποσύνδεσης της.
 • Πρόβλημα ή βραχυκύκλωμα καλωδίων ζώνης.
 • Υπέρβαση ορίου κατανάλωσης βοηθητικής εξόδου (τροφοδοσία ραντάρ)
 • Πρόβλημα ή διακοπή ρεύματος (220V) και επαναφορά.
 • Έλεγχος κατάστασης μπαταριών του συστήματος. Πτώση μπαταρίας ή αποσύνδεσή της και επαναφορά ή επανασύνδεσης της.
 • Χάσιμο πραγματικής ώρας της κεντρικής μονάδας και επαναπρογραμματισμός της.

Στα παραπάνω σήματα οι ενέργειες που γίνονται από τους χειριστές διαφέρουν και εξαρτώνται από τον τύπο του σήματος που έχει αποστείλει ο συναγερμός.

Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να ζητήσει, αποστολή συνολικών καταστάσεων με τα σήματα που έχει λάβει το ΚΛΣ από το σύστημα συναγερμού.

Ενημέρωση του συνδρομητή σε περίπτωση μη όπλισης του συστήματος μετά από το πέρας του ωραρίου λειτουργίας.

Ενημέρωση σε περίπτωση αφόπλισης του συναγερμού πέραν του ωραρίου λειτουργίας.

Ανάλογα με τη μορφή του σήματος, οι χειριστές ακαριαία προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες, όπως π.χ. σε περίπτωση διαρρήξεως:

Ειδοποιούν την Άμεση Δράση (100)

Ενημερώνουν τον συνδρομητή και τα άτομα που έχει ο ίδιος δηλώσει να ενημερώνονται κατά περίπτωση.

Σύνδεση με Κέντρο Σημάτων Συναγερμού

Αν επιθυμείτε να συνδέσετε το σύστημα συναγερμού σας με ένα αξιόπιστο ΚΛΣ επικοινωνήστε μαζί μας και άμεσα θα συζητήσουμε τις ανάγκες σας.

Η εταιρεία μας συνεργάζεται αποκλειστικά με Κέντρα Λήψης Σημάτων που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας και πιστοποιήσεις τόσο από της Εθνικές Αρχές όσο και από εταιρείες πιστοποίησης και διασφάλισης διαδικασιών.

blank

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα προκειμένου να συζητήσουμε τις ανάγκες σας

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

*Ορισμένα σήματα και δυνατότητες που αναγράφονται εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το σύστημα συναγερμού του συνδρομητή – χρήστη.