Συστήματα Συναγερμού

Ποιοί είμαστε;

Δραστηριοποιούμαστε στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας από το 2009, έχοντας στο δυναμικό μας πλήθος εγκαταστάσεων συστημάτων ασφαλείας και λύσεων παροχής υπηρεσιών, δεδομένου ότι αποτελούμε μια από τις ελάχιστες εταιρείες με άδεια λειτουργίας Ιδιωτικής Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ) από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αρ. Άδειας: 3015/39/60/2730-ε’

Γιατί είναι σημαντικό να βάλω σύστημα συναγερμού στο χώρο μου;

Το σύστημα συναγερμού αποτελεί έναν από τους πιο οικονομικούς τρόπους πρόληψης και αποτροπής διαρρήξεων και κλοπών.

Οι περισσότεροι διαρρήκτες, προτού αποφασίσουν να εισβάλουν, εξακριβώνουν τα μέτρα ασφαλείας ενός σπιτιού ή μίας επιχείρησης.

Ωστόσο, η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας αρκεί από μόνη της ώστε να αποθαρρυνθούν οι επίδοξοι διαρρήκτες να εισβάλουν στο χώρο σας και να τραπούν σε φυγή, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του από τον κίνδυνο που εγκυμονεί μία εισβολή για τη σωματική τους ακεραιότητα και κυρίως για τη ζωή του.

Αποτροπή πιθανών υλικών ζημιών – βανδαλισμών

Η χρηματική επένδυση στην οποία θα χρειαστεί να προβεί ένας ιδιοκτήτης σπιτιού ή επιχείρησης για την αγορά και τοποθέτηση ενός προηγμένου συστήματος συναγερμού, αντισταθμίζεται και μάλιστα με το παραπάνω από τα οφέλη που αποκομίζει.

Ο διαρρήκτης θα επιχειρήσει να παραβιάσει κάποιο σημείο εισόδου του χώρου σας, προκαλώντας εκτεταμένη ζημιά στον εσωτερικό εξοπλισμό ενός σπιτιού ή καταστήματος.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση διάρρηξης ενδέχεται να βρεθεί προ του θεάματος σπασμένων παραθύρων, διαλυμένων επίπλων και εξοπλισμών, κ.λπ.

Πέρα από το χρόνο που θα χρειαστεί για να αποκαταστήσει τις ζημιές, θα είναι αναγκασμένος να επωμιστεί και το όχι και τόσο αμελητέο κόστος τους.

Διαρκής σύνδεση και 24ωρη ενημέρωση από το Κέντρο Λήψης Σημάτων

Εφόσον παραβιαστεί ένας χώρος, ο εκκωφαντικός ήχος του συναγερμού θα αναγκάσει το διαρρήκτη να εγκαταλείψει το σημείο κυρίως λόγω του φόβου ότι θα καταφθάσει η Αστυνομία, η οποία θα έχει ήδη ενημερωθεί για το συμβάν, σε περίπτωση που φυσικά υπάρχει σύνδεση του συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν αφήνουν τον συναγερμό τους «ακάλυπτο» χωρίς σύνδεση με ένα αξιόπιστο Κέντρο, γιατί γνωρίζουν ότι το Κέντρο Λήψης Σημάτων που έχουν εμπιστευτεί, θα ειδοποιήσει έγκαιρα την Άμεση Δράση και τους ίδιους, σε περίπτωση που λάβει οποιοδήποτε σήμα κινδύνου.

Έτσι, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο!

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο ότι κάποιοι άνθρωποι «ξαγρυπνούν» όλο το εικοσιτετράωρο στο πλευρό του ιδιοκτήτη, ώστε σε περίπτωση που λάβει χώρα κάποιο περιστατικό εισβολής, να ανταποκριθούν άμεσα, με υπευθυνότητα και απόλυτη αξιοπιστία.

Η ύπαρξη συναγερμού λειτουργεί αποθαρρυντικά για τον διαρρήκτη;

Οι συναγερμοί παίζουν καθοριστικό ρόλο για την αποτροπή διαρρήξεων σε κατοικίες, επιχειρήσεις και καταστήματα.

Η ενεργοποίηση της σειρήνας του συναγερμού όχι μόνο θα φοβίσει τον διαρρήκτη, αλλά επίσης θα ειδοποιήσει το συνεργαζόμενο Κέντρο Λήψης Σημάτων μέσω ηλεκτρονικού σήματος, ότι πιθανότατα κάποια διάρρηξη βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να ενεργήσει άμεσα.

Είναι αυτονόητο δε ότι το σύστημα συναγερμού σας, η σειρήνα δηλαδή, πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο και να υπάρχουν προειδοποιητικές επιγραφές που να γνωστοποιούν στον επίδοξο δράστη ότι το σπίτι ή η επιχείρησή σας προστατεύονται από σύστημα συναγερμού.

Η ύπαρξη και μόνο του συναγερμού λειτουργεί ανασταλτικά στην ψυχολογία του εγκληματία, αποθαρρύνοντάς τον από το να επιχειρήσει να εισβάλει σε ένα χώρο.

Είναι γεγονός ότι οι διαρρήκτες σπανίως αποφασίζουν να διαρρήξουν μία κατοικία ή ένα γραφείο που φυλάσσεται με σύστημα συναγερμού, καθώς τους φοβίζει το ενδεχόμενο ο συναγερμός να είναι συνδεδεμένος με κάποιο Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Είναι χρήσιμο ένα Σύστημα Συναγερμού;

Ο καλύτερος τρόπος θωράκισης του χώρου σας είναι η εγκατάσταση ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας ή ακόμα και συνδυασμός συστημάτων, πχ. σύστημα συναγερμού με ταυτόχρονη λειτουργία συστήματος καμερών και σε ορισμένες περιπτώσεις, σύστημα συναγερμού σε συνδυασμό με σύστημα καμερών, ελέγχου πρόσβασης ή/και το αντίστροφο.

Αρκετοί χρήστες θεωρούν, πως αν τοποθετηθεί μόνο σύστημα συναγερμού είναι αρκετό για την ασφάλεια της περιουσίας τους, των οικείων τους ή της επιχείρησης τους, πως ένα από τα δύο συστήματα είναι υπεραρκετό προκειμένου να καλύψει τις άμεσα εμφανείς ανάγκες ασφαλείας, πως βάζοντας μόνο συναγερμό ή μόνο κάμερες μπορεί να καλύψει επαρκώς τον χώρο του ή ακόμα πως αν τοποθετηθεί και σύστημα συναγερμού και σύστημα καμερών θα προκαλεί τους επίδοξους διαρρήκτες πως υπάρχουν χρήματα ή αντικείμενα αξίας στον ασφαλιζόμενο χώρο.

Αυτό, πρακτικά αλλά και τεχνικά, είναι λάθος για αρκετούς λόγους!

Συνήθως τα συστήματα συναγερμού και των καμερών είναι δύο ανεξάρτητα συστήματα ασφαλείας που μας δίνουν διαφορετικά δεδομένα και στοιχεία για τον ασφαλιζόμενο χώρο και την ευρύτερη ασφάλεια της περιουσίας, των ενοίκων και για τους επαγγελματικούς χώρους για τα εμπορεύματα αλλά και το προσωπικό της επιχείρησης.

Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις σε ορισμένες εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητο ένα σύστημα συναγερμού να μπορεί να διασυνδεθεί με το σύστημα των καμερών ή το αντίστροφο ή ακόμα καλύτερα να υπάρχει διασύνδεση του ενός συστήματος με το άλλο είτε μονόπλευρα, είτε αμφίδρομα.

Ειδικά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως σε μεγάλες εγκαταστάσεις επαγγελματικών χώρων ή εταιρικών εγκαταστάσεων, είναι επιθυμητό να μπορούμε να λάβουμε δεδομένα από το σύστημα συναγερμού, από το σύστημα των καμερών και πιθανών από το σύστημα ελέγχου πρόσβασης με σκοπό να υπάρχει πλήρης έλεγχος για τον χρόνο, τον τρόπο αλλά και την φυσική παρουσία ενός εργαζόμενου στον χώρο της εργασίας του ή σε χώρο που του επιτρέπεται η είσοδος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις επίσης ένα σύστημα ασφαλείας μπορεί να λειτουργεί σε συνδυασμό με άλλα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου συσκευών ή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων όπως η διασύνδεση με εγκαταστάσεις BUS – KNX – Έξυπνο Σπίτι με απώτερο σκοπό πέραν της ασφάλειας να προσφέρει στον χρήστη μεγαλύτερη ευκολία αλλά και οικονομία, τόσο στην καθημερινότητα του όσο και σε βάθος χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους Αυτοματισμούς εδώ.

Με την αύξηση της εγκληματικότητας και των φαινομένων βίας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, οφείλουμε να προστατεύουμε τόσο την ατομική μας κατοικία όσο και τον ευρύτερο εργασιακό μας χώρο, καθώς βάσει σύγχρονων μελετών έχει αποδειχθεί ότι η εγκατάσταση των εν λόγω συστημάτων αποθαρρύνει σημαντικά τους διαρρήκτες με ποσοστά αποτροπής διάρρηξης που αγγίζουν ακόμα και το ποσοστό του 80%.

Σε εμάς στην DS Group η βασική μας προτεραιότητα είναι η κάλυψη των αναγκών σας, παρέχοντας σωστή θωράκιση του χώρου σας και ενισχύοντας την ατομική σας και την επιχειρηματική σας ασφάλεια, για τον λόγο αυτό το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας βρίσκεται πάντοτε κοντά σας για να σας προσφέρει ολοκληρωμένες και άμεσες λύσεις ασφαλείας.

Ψυχική ηρεμία για ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της εγκατάστασης ενός συστήματος συναγερμού σε μία οικία ή επιχείρηση είναι ότι χαρίζει στους ιδιοκτήτες και τις οικογένειες τους την πολυπόθητη ψυχική ηρεμία, η οποία πηγάζει από την αίσθηση ότι έχουν πάντα καλυμμένα τα νώτα τους και ότι η βοήθεια είναι άμεσα διαθέσιμη σε περίπτωση κινδύνου ή έκτακτης ανάγκης.

Ο συναγερμός καλλιεργεί ένα απαράμιλλο αίσθημα ασφάλειας και προστασίας ενός χώρου, οπότε τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ψυχική γαλήνη που προσφέρει η επίγνωση ότι κάποιος φροντίζει 24 ώρες την ημέρα για τη μονάκριβη ασφάλεια σου.

Μελέτη του χώρου σας

Αναλαμβάνουμε να πραγματοποιήσουμε σωστή μελέτη και προσφορά που να ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες σας, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση!

Αδειούχος εξειδικευμένος ηλεκτρονικός – τεχνικός της ομάδας μας επισκέπτεται τον χώρο σας και αφού αναλύσει προσεκτικά όλα τα στοιχεία του, τα σημεία πρόσβασης αλλά και τις ανάγκες σας, σας προτείνει την ιδανικότερη για εσάς λύση.

Με γνώμονα τις ανάγκες, τον βαθμό ασφάλειας που απαιτείται, την αισθητική του χώρου και με την επιλογή των σωστών υλικών σας αποστέλλουμε την ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική προσφορά μας.

Εφόσον η προσφορά μας γίνει αποδεκτή από εσάς, προχωράμε σε έγγραφη επικύρωση και στην τοποθέτηση του συστήματος ασφαλείας που έχετε επιλέξει.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα προκειμένου να συζητήσουμε τις ανάγκες σας

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.